Naslovnica Prirodne blagodati Posebni rezervati
German (Deutschland)Croatian(HR)Italian - ItalyPolish (Poland)English (United Kingdom)
MolunatCavtatPlatMliniSrebrenoZatonOrašacTrstenoSlanoPoluotok PelješacOtok LopudOtok MljetOtok KorčulaOtok Lastovo

Specijalni rezervati na dubrovačkoj rivijeri

Pod Gredom

Ornitološki rezervat kod mjesta VidOrnitološki rezervat u donjem toku Neretve kod mjesta Vid, gdje se nalaze ostaci mediteranskog močvarnog područja. Ovo mjesto je značajno za seobe i zimovanje ptica.

 

Prud

special_reserves_prudVeliki ornitološki rezervat u donjem toku Neretve u blizini mjesta Prud gdje se nalaze ostaci mediteranskog močvarnog područja. Područje od 250 hektara je jako važno u očuvanju ptičjih vrsta. Nalazi se 5 km zapadno od Metkovića.

 

Orepak

Ornitološki rezervat OrepakPored Pruda nalazi se i Orepak te pripada Prudskom zaštićenom području sa vlastitim ptičjim vrstama koje se tamo gnijezde.

 

Mrkan, Bobara i Supetar

Otok kod Cavtata

Otoci Mrkan, Bobara i Supetar kod Cavtata, i na njima se nalazi ornitološki rezervat i gnijezdilište galeba klaukavca.
Ušće Neretve

Ihtiološko - ornitološki rezervatIhtiološko - ornitološki rezervat nalazi se u jugoistočnom dijelu delte rijeke Neretve. Tu je mrijestilište brojnih ribljih vrsta, te je značajno mjesto za seobu, zimovanje i gniježđenje ptica. Ovaj lokalitet je vizualno atraktivan turistima i lako je dostupan jer postoji cesta koja vodi do samog ušća.

Malostonski zaljev

Rezervat Malostonski zaljevRezervat se nalazi u moru u mjestu Mali Ston. Ovaj akvatorij je visoke bioprodukcije zbog posebnih hidrografskih svojstava i prirodnog dotoka hranjivih soli s kopna. Poznato je uzgajalište školjaka i gastronomski centar Županije.

Lokrum

Otočić pokraj Dubrovnika LokrumOtočić pokraj Dubrovnika, na kojem se nalazi rezervat šumske vegetacije. Prevladava šuma crnike i makija s alpskim borom. Ne propustite posjet Lokrumu ukoliko se nađete na dubrovačkom  području. Lokrum možete posjetiti čestim izletničkim brodovima koji idu iz Stare gradske luke u Dubrovniku.

 
book_private_dubrovnik_riviera_hr
recreativa_logo
Sigurnosno plaćanje
placanje
Detalji
...
useful_links_copy